Kvadratura
70 m²
Klijent
privatni investitor
Angažman
adaptacija+projekat enterijera+vođenje radova
Godina
2023.
Projektni tim
Lazar Denda, Teodora Marković
Projektni zadatak obuhvatao je transformaciju prostora u funkcionalan brunch restoran. Organizacija prostora za sedenje podeljena je u tri celine: dugačka klupa, community sto i dva barska stola. Community sto, prečnika 200 cm, izrađen je iz jednog komada drveta, a u njegovom centru se nalazi žardinjera sa prirodnim stablom visine 280cm, koje je ujedno i glavni motiv u prostoru. Klupa je napravljena na čeličnoj potkonstrukciji koja nosi okrugle, konzolne stolove. Iza klupe se nalazi žardinjera sa prirodnim zelenilom. Barski stolovi su takođe konzolni, na taj način je vizuelno rasterećen prostor. Dominantni element u prostoru je veliki pult, iza kojeg se nalazi otvorena kuhinja. Investitor, koji je profesionalni kuvar sa bogatim iskustvom u zemlji i inostranstvu, zahtevao je prostranu kuhinju sa jednim otvorenim delom, gde gosti mogu da posmatraju proces pripreme hrane. Akcenat u prostoru su klatno vrata žute boje, sa prozorom u obliku jaja, koja razdvajaju prostor za goste i zaposlene.
konstrukcija_Dušan Banjanin, dig. hidrotehničke instalacije_Anja Grozdanić, dig. elektroenergetske instalacije_Biljana Ivković, die. telekomunikacione i signalne instalacije_Vladimir Marković, die. sistema za detekciju i dojavu požara_Saša Radosavljević, die. termotehničke instalacije_Dimitrije Živanović, dim. lift_Zoran Tijanić, dim. ventilacija i odimljavanje_Marko Nikolić, dim. sprinkler_Marko Nikolić, dim. zaštita od požara_Jelena Dojčinović, dia. vizuelizacija_Stepan Svatok, dia.